Bygg en bokhylla

Bygg en bokhylla, är det någonting du vill göra? Vill du bryta dig loss från det boxformade utseendet hos vanliga inbyggda bokhyllor och skapa något unikt? Eller kanske letar du efter ett elegant sätt att förvara böcker, prydnadssaker, foton och minnen. Om så är fallet kan byggandet av din egen anpassade bokhylla vara det perfekta projektet för dig! Bygg en skräddarsydd bokhylla för det är nämligen vare sig svårt eller dyrt – med några grundläggande färdigheter kan vem som helst tillverka sin egen unika förvaringslösning som är skräddarsydd för att passa deras behov. I det här blogginlägget förklarar vi steg för steg hur du bygger en bokhylla som inte bara är funktionellt utan också ger karaktär och charm åt vilket rum som helst i ditt hus.

Innan du börjar, bestäm vilka material och verktyg du behöver för arbetet. Generellt sett behöver du trä, sandpapper, skruvar eller spikar, sågar och andra grundläggande snickeriverktyg. Du kanske också vill köpa beslag som gångjärn för att ge din bokhylla ett mer färdigt utseende. När du väl har alla material och verktyg kan du börja bygga din bokhylla.

Börja med att såga träbitarna till rätt storlek med en såg. Om bokhyllan ska ha flera nivåer ska du se till att varje bit är rätt kapad för att säkerställa att de passar ihop på rätt sätt. Du kanske vill slipa bort eventuella grova kanter eller ojämnheter i träet innan du börjar bygga bokhyllan.

Sätt sedan ihop alla delar genom att antingen skruva eller spika ihop dem. Om du skapar flera nivåer ska du se till att använda konsoler som stöd och se till att ingen del av din specialbyggda bokhylla är vinglig eller ostadig.

Bygg din egen bokhylla och sätt igång redan idag. Vad väntar du på. Ha det nu så bra alla, vi hörs snart. E.J i Borås